ДАН ШКОЛЕ 2011.г.У суботу 8. октобра 2011. године обележили смо Дан школе. Надахнути ведрим духом и делом нашег Чика Бране, годинама иза нас спојени другарством и креативношћу нижемо успехе у знању, стваралаштву и добром дружењу. Поучени Чика Браниним текстовима, обојеним хумором, описујући живот са смешне стране, учећи да будемо људи, да срећу градимо на личном успеху и напретку позвали смо ученике наше школе да следе традицију комедије и смеха, да се присете свих смешних, симпатичних и занимљивих ситуација у којима су се нашли они сами, њихови другари или пак наставници и напишу комедију на тему „Догодило се на часу“, а ликовно се изразе на једну од тема: „Да сам ја неко...“ или „Кад будан(на) сањам“. Као много пута до сада, и на наградном конкурсу у поводу Дана школе, наши ђаци представили су се као блистави млади ствараоци, како у ликовном, тако и у литерарном стваралаштву.


Кратке и духовите радове, у духу другарства и поштовања, писали су и сликали многи, а награде су освојили најбољи:

Растко Петровић 7/4 - 1. место на литерарном конкурсу (групни рад)

Павле Брндушић 7/4 - 1. место на литерарном конкурсу (групни рад)

Вељко Милић 7/4 - 1. место на литерарном конкурсу (групни рад)

Лука Лакић 7/4 - 1. место на литерарном конкурсу (групни рад)

Тамара Филиповић 7/3 - 2. место на литерарном конкурсу

Маша Лукић 6/1 - 3. место на литерарном конкурсу

Јован Ротула 3/1 - за ликовност

Николета Хинић 4/1 - за оригиналност у ликовном изражавању

Милица Здравковић 4/1 - за маштовитост у ликовном изражавању

Стојан Новаковић 3. разред - за идејно ликовно решење

Тамара Хрњачки 7/1 - за ликовност

Невена Васиљевић 5/4 - за оригиналност у ликовном изражавању

Маја Миленковић 5/4 - за маштовитост у ликовном изражавању

Биљана Марић 5/3 - за идејно ликовно решење


Честитамо и желимо још много заједничких успеха и лепог дружења нашим вредним и талентованим ђацима и њиховим наставницима!


Б.СтојиловићИ, као шлаг на торти - представа "КИРИЈА"...Поводом прославе Дана школе у свечаној сали, на прекрасно уређеној позорници, уз седморо ученика-глумаца који су се потрудили да што боље то ураде, уз прилагођену сценографију тексту и уз добру музичку подлогу, одиграна је представа по једночинки Бранислава Нушића “Кирија”.


Било је то право позориште, права позоришна представа у нашој школи за наше ученике, њихове родитеље, запослене и за наше драге госте.


Реч је о представи која нам говори како је Нушић и данас ненадмашан и актуелан. “Кирија” јесте комедија, али уз комично у њој има и ироније, има нечег што заболи и присили човека да се замисли над својим животом. Публика се саживела са породицом из представе која је због свог тешког живота и неимаштине кроз читаву представу уображавала(замишљала) ситуације у којима се бар на тренутак осећала боље и срећније.


Било је то овако...


 

 


З.Шевић