Представници Ђачког парламента у посети дечици без родитељског старањаЂачки парламент био је иницијатор једне топле, људске, другарске акције. Личним ангажовањем ученици су у оквиру својих и других одељења, сакупили новац од кога су купљени пакетићи за децу без родитељског старања, која станују у Дому, у Звечанској улици.


Првобитна идеја је била да се посета и уручивање слаткиша и сланиша, заједно са новогодишњим честиткама које су направили сами ученици, уприличи пре Нове године. На жалост, због већ најављених посета деци у Звечанској, то нисмо могли да урадимо када смо планирали.


Срећом, не постоји само једно право време за поклањање! Другаре смо обишли 28. 01. 2009.г, дан после школске славе, Светог Саве. Том приликом група од 15 ученика из одељења која су била најактивнија у овој акцији, извела је програм за децу, а онда са њима провела у дружењу неко време. У целој акцији подршку и вишеструку помоћ имали смо од нашег Гоксија, власника књижаре „Запета“ и његове супруге.


Из Звечанске улице смо се вратили задовољни и сигурни да срећа лежи управо у давању, а не само у примању израза љубави...