Кандидат за ученицу генерације школске 2016/17.г.


kandidat 2016/17.


КАТАРИНА ПРОДИЋ


Улазимо први пут у одељење, лагано процењујемо децу док нам се представљају. Стечени утисак се временом обогаћује, често мења. Ненаметљиво и постепено се представљала свима нама: одмерена у комуникацији, тиха и савесна када се прихвати задужења. Кућно васпитање се огледало у сваком њеном поступку – с поштовањем је прилазила друговима и наставницима, спремна да помогне и сарађује.


Активно и предано је учествовала у раду Ученичког парламента. У протекле три године је била део пројекта ''Нушићева Де купаж креативна радионица'' где је развијала своју креативност. Освајала је награде на такмичењима из српског језика и географије.


Топао поглед – право богатство духовних и моралних вредности, сакривен иза наочара.


Кандидат за ученика генерације школске 2016/17.г.


kandidat 2016/17.


ЗАРИЈА ЈОВАНОВИЋ


У промишљању како га описати, видимо слику: бела кошуља, поглед у „наставника Вељу“ и виолина у руци.


Тренуци у којима је Зарија Јовановић делио са нама своје умеће стечено у Музичкој школи „Јосип Славенски“, откривају да се испод ведре и живахне природе скрива суптилна и уметничка душа.


Заријини наступи у хору и на приредбама на прославама Дана школе и Светог Саве, на манифестацијама „Нушићев вашар“ и „Ја имам таленат“, на којима је освајао једно од прва три места, били су посебно уживање за посетиоце.


Васпитан је у породици која негује моралне и традиционалне вредности. То се огледа у његовом раду, у спремности да помогне другима, у опхођењу према друговима, наставницима и осталим запосленима у школи. Ненаметљиве а искрене речи „Како сте?“, којима би се обратио у тренуцима када би осетио да сте уморни или нерасположени, пробуде нежност у сваком од нас.


Председник наше одељењске заједнице окарактерисан је као праведан, занимљив, духовит, паметан, амбициозан. Лепо васпитан, културан, одговоран, вредан, а тако једноставан, истичу наставници. Насмејан и енергичан, попут већине дечака тог узраста, а опет, тих, повучен и дубоко емотиван, додала бих као одељењски старешина.


Стицај животних околности одвео га је на пут ранијег сазревања, испред његове генерације. На том путу, уз свесрдну подршку његових најближих, Зарија није посустао. Остао је посвећен учењу, музици и својим друговима, савесно и одговорно је извршавао своје школске обавезе, показујући тиме снагу своје младе личности.


Представљао је нашу школу на такмичењима из српског језика, историје, хемије, географије и музичке културе.


Постигнутим резултатима, уз испуњавање осталих услова, стекао је „Посебне дипломе“ из предмета Музичка култура и Географија.


Одличан успех са просечном оценом 5,00 и примерно владање од I до VIII разреда, као и стечене „Посебне дипломе“ из поменутих предмета, омогућили су Зарији да оствари право да буде носилац дипломе „Вук Караџић“.


Имајући у виду ове резултате, а пре свега, лепоту његове личности, одељењска заједница VIII/1 предложила га је за признање „Ученик генерације“.
Велика нада Нушића из области друштвених наука, кандидат за ђака генерације школске 2012/13.г.


drustvene nauke 2012/13.


АЊА ПАНТИЋ

најталентованији друштвењак генерације 2012/13. године


Ања је девојчица уз коју највише пристаје она народна изрека ,,тиха вода брег рони“.


Због затворене природе, повучености и ненаметљивости, многи њени квалитети остали су скривени за оне који је нису боље упознали. А има их много!


Ањина креативност и склоност ка уметности дошли су до изражаја на часовима ликовне културе. Заједно са наставницом ликовног учествовала је у осликавању сценографије за представе Свети Сава и Снежна краљица, као и у сликању мурала у склопу Нушићевог вашара. У представи Снежна краљица на енглеском језику, која је изведена у склопу Дана планете Земље 2013.год. у Конаку кнегиње Љубице, играла је једну од главних улога. У оквиру Дечје недеље 2010. године заједно је са другарицама из одељења припремила презентацију на тему Спречимо насиље, која је приказана у општини Вождовац. Поред тога што сјајно црта и добро говори енглески језик, Ања лепо и пева. Своје способнособности и квалитете показала је и у настави српског језика и историје..


Другови о њој кажу:


,,одличан је ђак, а још бољи пријатељ“

,,Ања је искрена, духовита и емотивна особа“

,,пажљива је према свима и увек спремна да помогне“

,, Ања је такмичарског духа, жељна знања и доказивања, а не воли да се хвали“

,,уме да саслуша и да да добар савет“

,,проблем у одељењу увек представља у лепшем светлу“

,,солидарна је и хумана“

,,Ања је пуна разумевања, праведна и тачна“ ....


Наставници код Ање истичу: свестраност, амбициозност, систематичност и лакоћу са којом је остварила изузетне резултате:


5. разред


3. место на општинском такмичењу из историје


6.разред


3. место на општинском такмичењу из историје

2. место на општинском такмичењу из српског језика

1. место на градском такмичењу из српског језика


7.разред


3. место на општинском такмичењу из историје


8.разред


1. место на општинском такмичењу из историје

2. место на општинском такмичењу из српског језика

2. место на општинском такмичењу из ликовне културе

2. место на градском такмичењу из српског језика и пласман на републичко такмичење.


Aња је носилац дипломе ,,Вук Караџић“.


Као одељењском старешини била ми је част и задовољство учествовати у Ањином развоју и одрастању. Верујем да ће она наставити да гради свој пут успеха и остварити своје зацртане циљеве.

Љиљана Дукић Рајковић
Велика нада Нушића из области природних наука, кандидат за ђака генерације школске 2012/13.г.


prirodne nauke 2012/13.


ИВА МАРКИЋЕВИЋ

најталентованији природњак генерације 2012/13. године


Тиха и ненаметљива. Вредна, одговорна, свестрана. Одмерена и посебна у својој индивидуалности. Несебична и пожртвована, она је та која у нашем VIII4 решава задатке, даје савете, помаже у решавању проблема. Кад неко нешто не зна, зове Иву, јер - она зна.


Способност за схватање апстрактног најбоље исказује у области хемије. Ту за њу не постоји несхватљив појам и нерешив задатак. То доказују и њени успеси: 1. место на општинском такмичењу, 2. место на градском такмичењу у седмом разреду; 1. место на општинском такмичењу, 2. место на градском такмичењу, 3. место на републичком такмичењу у осмом разреду.


Необичност њеног карактера огледа се и у избору спорта. Медаље освојене у стрељаштву, где је потребна прецизност и концентрација, употпуњавају колекцију њених успеха. Освојила је 3. место на градском такмичењу у осмом разреду.


Ива Маркићевић доказује да је могуће остати свој, веран себи, јер то је оно што чини суштину сваког човека.

Зенија Каиџија