ucgeneracije

МИЛИЦА ГОВЕДАРИЦА

ученица генерације 2016/17.г.


Ако су Леонарда да Винчија сматрали идеалом ренесансног човека и универзалним генијем, за Милицу Говедарицу ученицу одељења VIII3 ОШ ,,Бранислав Нушић“ се са правом може рећи да је универзална, свестрана девојчица. Њена интересовања, таленти, резултати и способности то потврђују.


Миличина креативност и склоност ка уметности дошли су до изражаја на часовима ликовне и музичке културе. Таленат према сликарству, оригиналне идеје и бритак ум, приметила је још њена учитељица Љиљана Цекић. Предивну боју гласа неговала је певајући у хору на свим школским свечаностима од петог разреда, као и на многобројним музичким такмичењима. Уз певање Милица свира и клавир. Њена духовност и дубока религиозност, које јој је породица усадила, развијали су се на верској настави, а племенитост и саосећање за друге је показала кроз све хуманитарне акције у школи, које је међу првима подржавала. Спорт је саставни део њеног живота, ужива у скијању, клизању, вожњи ролера и скејта. У нижим разредима је тренирала ритмичку гимнастику и пливање, а љубав према одбојци непрестано траје од једанаесте године, када је почела да тренира у Одбојкашком клубу ,,Авала“, са којим и даље ниже успехе у кадетској лиги. Читање књига, слушање музике и учење страних језика у слободно време су јој омиљена занимација, а страст према књизи јој је помогла да две године за редом освоји титуле Поштовани говорник и Поштовани писар.


За другаре из одељења Миличина личност и успех су ,,савршени и незамисливи“. Поносни су на њено учешће на државном такмичењу у знању српског језика у осмом разреду. Истичу да им је Мица омиљена другарица, зато што је: ,,вредна, лепа, паметна, васпитана, ведра особа пуна разумевања, спремна да подели знање, несебично помогне у учењу нама лењивцима, па и онима који нису заслужили“. Неретко се излагала ризику како би им дошапнула тачан одговор на писменим и контролним вежбама и то јој никада неће заборавити. Један од њених другова је написао да Милица за њега није само ученик генерације, већ и човек генерације.


Наставници код Милице наглашавају одговорност и посвећеност школским обавезама, стрпљивост, упорност и амбициозност, заинтересованост за нова сазнања, подједнаку склоност ка природним и друштвеним наукама, али и уздржаност да се потпуно наметне, отворено покаже све што уме и зна у групи доминантних дечака у одељењу.


Милица од првог до осмог разреда основне школе има одличан успех из свих предмета и примерно владање. Носилац је дипломе ,,Вук Караџић“, као и седам посебних диплома за изузетене резултате на такмичењима из: српског језика, математике, музичке културе, физичког васпитања, хемије, физике и биологије. Као одељењском старешини било ми је задовољство учествовати у Миличином развоју и одрастању. Верујем да ће она наставити да гради свој пут успеха, да ће и даље усавршавати знања, неговати своју свестрану личност и да ће остварити своје зацртане циљеве, што јој од срца желимо.
ucgeneracije

МАША КОВАЧЕВИЋ

ученица генерације 2015/16.г.


Тиха и ненаметљива, веома зрела девојчица, са много доброг и лепог у себи. И све оно што носи, неће скривати, поделиће. Право је чудо видети енергију коју улаже у свој раст и напредак, отвореност којом је обојена њена комуникација, љубазност с којом прилази свима око себе. Због тога је била успешна у свему за шта се определила, а о томе сведоче бројна освојена места на градским и општинским такмичењима из математике, српског језика, хемије, физичког и историје.


Она је понос ове школе, јер ју је достојанствено и одговорно представљала толико пута, на разним такмичењима и у разним приликама и никада није изневерила нас који смо очекивали да дође у школу са још једном дипломом.


Сва њена лепота, и духовна и физичка, сија из нежног и благог осмеха, који је, некеко, увек ту. Другари кажу да уме да саслуша, чува тајне и да добар савет. Стидљива и повучена, ипак је снажна и моћна.


За нас наставнике она је огледало успеха, за другове она је богатство. Управо овим квалитетима заслужила је титулу ђака генерације.
ucgeneracije

ТАМАРА ВЛАДЕТИЋ

ученица генерације 2014/15.г.


Невероватна девојчица, паметна, способна, са јасним путем испред себе. Тамара је кроз основну школу ишла сигурним кораком, без страха од неуспеха, саморегулисана и одлучна. Постигла је изванредне резултате и успехе, како на наставним, тако и на ваннаставним пољима.


Није се штедела да помогне другима, увек расположена и енергична. Оставила је неизбрисив траг током школовања и заслужено се нашла у "Холу славних ОШ "Бранислав Нушић"".
ucgeneracije

НИКОЛА МИЛИВОЈЕВИЋ

ученик генерације 2012/13.г.


Ко у предметној настави није имао прилике да одржи час у овом одељењу,зажалиће на пропуштеној авантури са необичним почетком и неизвесним крајем. У таквој атмосфери чуда и промена Никола је пронашао начин да се прилагоди.


Сталожен и одговоран, али истовремено и део вршњачке групе када се бежи са часа или учествује у несташлуцима. Несебичан и увек спреман да помогне свима када је то потребно, прави пријатељ за своје другаре.


Дечак са хиљаду идеја. Као да се стално пита а шта је ово, или шта је иза. Вероватно би рекао да ми живимо физику сваки дан, иако тога нисмо ни свесни. Зато је он пронашао у тој науци „оно право“ за себе. Такви су и његови резултати: 2. место на општинском такмичењу, 3. место на градском такмичењу, похвала на републичком такмичењу у шестом разреду; 2. место на општинском такмичењу, 2. место на градском такмичењу, 3. место на републичком такмичењу у седмом разреду; 1. место на општинском такмичењу, 3. место на градском такмичењу, 3. место на републичком такмичењу у осмом разреду.


Ту су и следећи успеси: 2. место на општинском такмичењу из математике у шестом разреду; 3. место на општинском такмичењу из математике у седмом разреду; 2. место на општинском такмичењу из хемије у седмом разреду; 2. место на општинском такмичењу књижевна олимпијада у осмом разреду.


Никола Миливојевић је поносан на своје успехе, али их не велича. Сам је рекао да му је увек важна подршка, разумевање и охрабрење које добија од свих. Иде за својим сновима и циљевима, јер његов животни мото је: „ Ко се усуђује, тај побеђује!“

Зенија Каиџија


Матија Чупић, ученик генерације 2011/12.г...


Милош Глишановић, ученик генерације 2009/10.г...


Милица Петковић, ученица генерације 2008/09.г...


Дејан Аничић, ученик генерације 2007/08.г...


Александра Ивановић, ученица генерације 2006/07.г...