ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТЂачки парламент је састављен од ученика шестих, седмих и осмих разреда, тачније од по два представника из сваког одељења. Своје представнике у парламенту ученици ће бирати на почетку школске године. Састанци ће се одржавати два пута месечно, другог и последњег петка у месецу.Активности у школској 2011/12.год.


На ђачком парламенту одржаном 26.12.2011.године у кабинету историје у 13:15 часова, најупечатљивија била је одлука да се направи пано на који ће ученици качити честитке својим пријатељима за Нову 2012.годину.


У организацији Ученичког парламента 11. новембра 2011. године по други пут је у нашој школи одржан Дан ученик-наставник. Часови су тога дана били скраћени, а импровизоване дневнике у руке су узели поједини ученици од првог до осмог разреда. Прави наставници су седели у клупама призивајући у сећању успомене када су и сами били ђаци. За катедрама су се смењивали: елегантно обучени математичари, шармантни наставници грађанског васпитања, професори српског језика са припремљеним контролним задацима, толерантни хемичари, и они – строги, насмејани, захтевни, отворени за сарадњу, нервозни, са дозом треме, уморни, збуњени, духовити, гневни, неприпремљени и добро потковани знањем, пуни разумевања, невешти, са и без ауторитета, креативни, мудри, објективни у оцењивању, расејани, ентузијасти, сигурни у себе и они са видљивом несигурношћу УЧЕНИЦИ-НАСТАВНИЦИ. Било је и оних који су уместо оцена за тачне одговоре делили бомбоне. Какву школу желе, какве наставнике воле и које особине цене, сами су нам показали. Да није лако, али да је лепо бити наставник сви се једногласно слажу. Да ли ће овај дан бити наговештај нечијег будућег занимања? Видећемо. Ученици у најпожељнијој улози директора након часова су одржали и Наставничко веће са уредно припремљеним дневним редом. Проблем са дисциплином на часу ученици-наставници су истакли као најтежи, тако да су тог дана највише посла имали ученици који су се опробали у улогама психолога и педагога. Они који су се изборили за ауторитет успели су у томе да их ученици-другови пажљиво слушају и од њих нешто науче. Онима који су остали незадовољни постигнутим, желимо више успеха у неком наредном Дану ученик-наставник.


Погледајте сличице...

Љ.Дукић Рајковић


Активности у школској 2009/10.год.


24. фебруара 2010.г. је, уз подршку управе школе организована посета Дому за незбринуту децу "Моша Пијаде". Том приликом су наши ученици приказали пригодан програм и уручили поклоне.

Погледајте како је тамо изгледало...Активности у школској 2008/09.год.


Представљамо вам Програм рада ђачког парламента за школску 2008/09.г. и наглашавамо да су теме понуђене у овом програму изабране су на основу анкете која је ученицима била понуђена крајем прошле школске године и њихових опредељења.


СЕПТЕМБАР

Формирање скупштине Ђачког парламента

Формирање одбора и избор Председника

Израда плана рада Ђачког парламента

Организација акције у оквиру Дечије недеље – поклон од тајног пријатеља међу ученицима


ОКТОБАР

Разматрање дестинације за могућу посету- Сајам књига

Осмишљавање акције такмичење међу одељењима

Контакт са школом истог назива


НОВЕМБАР

Конкретизација плана, задужења око такмичења међу одељењима

Организација хуманитарне акције за посету деци без родитељског старања

Трибина – ученик у 21. веку


ДЕЦЕМБАР

Посета хуманитарној установи

Организовање забавног живота у школи

Реализација такмичења међу одељењима


ЈАНУАР

Организовање приредбе поводом Светог Саве

Анализа успеха у одељењима

Трибина – увођење униформи


ФЕБРУАР

Осмишљавање бољег информисања у школи - странице на сајту, разглас, новине

Организација забавног живота- Дан заљубљених


МАРТ

Контакт са Ђачким парламентом друге школе

Трибине – презентације образовних профила

Предлози и мишљење о обављању васпитно-образовног рада у школи


АПРИЛ

Реализација програма бољег информисања

Припрема за Нушићев пролећни вашар

Организација слободних и ваннаставних акитвности


МАЈ

Иницирање нових секција из области које побуђују веће интересовање код ученика

Разматрање могућности унапређења сарадње ученика и наставника


ЈУН

Праћење реализације програма рада Ђачког парламетаОдредили смо и наставнике задужене за помоћ у раду Ђачког парламента. То су наставници грађанског васпитања, ликовне уметности, информатике, као и психолог школе