О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2019/20.ГОДИНЕ


Редован упис ученика у први разред основне школе обавиће се од 1. априла до 31. маја 2019. године. Пожељно је да се сви заинтересовани за упис пријаве Школи до 31. маја због организације и распоређивања ученика у одељења.


Ове школске године у први разред уписаће се деца рођена 2012. године и деца рођена у јануару и фебруару 2013. године.


Упис деце вршиће се сваког радног дана:

- Понедељком, уторком, средом и петак од 9h до 15h

- Четвртком од 12h до 18h


Приликом уписа потребно је припремити следећа документа:


1. Извод из матичне књиге рођених (не мора бити нови, може и фотокопија)

2. Оригинал Потврду о здравственом стању детета (добија се у Дому здравља)

3. Оригинал Потврду предшколске установе да је дете похађало припремни предшколски програм (може се и накнадно доставити)


Тестирање деце обавиће психолог и педагог Школе у заказаним терминима од 4. априла до 10. јуна 2019. године. Тестирање заказују родитељи приликом уписа детета код секретара Школе.


ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА:

1. И у школској 2019/20. години организоваћемо рад у продуженом боравку и то тако да се настава за групе продуженог боравка одвија у две смене (поподневна смена почиње у 13 часова).

2. Ученици првог разреда учиће енглески језик.

3. За додатна објашњења можете се обратити Управи Школе сваког радног дана од 12-16 часова, a препоручујемо и сајт Школе, на коме се управо налазите.


БУДУЋИМ ПРВАЦИМА ЖЕЛИМО УСПЕШАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА У НАШОЈ ШКОЛИ!

Прваци за предшколце - погледајте како је изгледао један април у Нушићу


ЈОШ МАЛО О НАСТАВИ У ПРВОМ РАЗРЕДУ


Рад са ученицима је диференциран. То конкретно значи да је у центру образовног процеса само дете, са својим специфичним потребама и могућностима.


Већ годинама, као подршка учењу, постоји учионица за корективни рад. У малим групама, деца млађег узраста имају могућност да, на опуштен начин реше проблеме у савлађивању наставних садржаја.


У школи вредно и успешно ради и педагошки асистент. Његовим радом употпуњен је корективни рад са ученицима којима је потребна додатна пажња.


Настава је организована у две смене. Преподневна смена почиње у 8 часова, а почетак поподневне је, за ученике првог и другог разреда у 14 часова.


Обавезни наставни предмети су: српски језик, математика, свет око нас, ликовна култура, музичка култура, физичка култура и страни језик.


Изборни наставни предмети су: верска настава и грађанско васпитање (бира се један од њих), чувари природе и народна традиција.


У школи се изучавају 2 старна језика: енглески и француски, од којих енглески деца уче од првог разреда.

Оцењивање је описно.


ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК


Родитељи наших ученика имају могућност да се одлуче за продужени боравак свог детета у школи. Ова услуга организована је у трајању од 7 до 16:30 часова. Подразумева одлазак деце на ручак, који се сервира у трпезарији школе. Осим израде домаћих задатака, деца у боравку развијају креативне способности, много времена проводе напољу, у дружењу и физичким активностима.


...а сада нешто сасвим лично.


У сваком тренутку, у школи је радна атмосфера. Осим редовне наставе, ученици се припремају за бројна такмичења. Награде не изостају. Српски језик, математика, енглески и француски језик, хемија, техничко образовање – прва, друга и трећа места су загарантована! Ни здрав дух не изостаје. Крајем 2010.г. младе одбојкашице наше школе освојиле су 1. место у Београду!.


У Нушићу, врата школе су увек отворена!


Изузетну пажњу поклањамо комуникацији са родитељима наших ученика. Зато, поред редовне сарадње са наставницима, сваког уторка и четвртка, у поподневним часовима, родитељи имају свој термин код директора школе. Сваки родитељ је добродошао са својим питањима, сугестијама, недоумицама, примедбама, похвалама...


Сваког радног дана, отворена су за ученике и њихове родитеље још једна врата: психолог и педагог школе, индивидуално, решавају евентуалне проблеме ученика.Дух наше школе је заиста Нушићевски. Нушићев вашар је доказ! Ова манифестације путује кроз године и додишња доба, али увек остаје свежа, ведра и одлично посећена. На њу су сви добродошли. Загарантовано је уживање у бројном сценским наступима наших ђака, у продајној изложби дечијих рукотворина, у колачима којима нас маме сваке године обрадују, у добрим утакмицама очева и синова, лутрији ... Двориште или ходници наше школе, за време Нушићевог вашара, постају једна огромна позорница, велики породични скуп!