gluma


Драмски студио "Огледала" основан је септембра 1997. године. Програм Студија намењен је деци узраста од 7 до 15 година. Кроз часове глуме, дикције, технике гласа, сценског покрета, пантомиме и луткарства деца се упознају са позориштем и глумачком игром.


Реализовани су многобројни јавни часови, луткарске представе - „Аждајин замак“, „Кућица у шуми“ и позоришне представе: „Мали принц“, „Мери Попинс“, „Чаробњак из Оза“, "Стилске вежбе", „Ожалошћена породица“, „Госпођа министарка“ "Алиса у Земљи чуда", „Царево ново одело“, „Прича о дрвеном дечаку Пинокију“, „Златна јабука и девет пауница“ и " Школа". Представе Студија играју се на редовном репертоару позоришта „Театар 78” (АД Ђуро Салај).


Радом на представама деци је омогућено да поред глуме буду и сами мали редитељи, кореографи, костимографи и сценографи а све са циљем да децу у потпуности упознамо са позоришном уметношћу, припремајући их за прве, мале кораке будућих великана наше позоришне сцене.


Студио са представом "Алиса у Земљи чуда" 2008.године учествује на фестивалу СВУРФ и осваја награду за врхунску игру целог анcамбла и награду за главну женску улог.


На Савско Веначко Урбан Фесту 2009.год. Студио ја освојио награду за професионални квалитет дечјег ансамбла и за изванредно одиграну наслобну улогу у представи “Прича о дрвеном дечаку Пинокију”.


Жири 15.Фестића 2010. год. блока “Деца за децу” доделио је похвале представи “Прича о дрвеном дечаку Пинокију” за најкреативнији костим, најкреативнији сценски простор, колективну игру глумачког ансамбла и за споредну улогу. Савско Веначки Урбан Фест 2010. год. доделио је Драмском студију “Огледала” диплому за избанредан педагошки рад са децом.


Студио са представом „Чаробњак из Оза“, 2011.године учествује на фестивалу СВУРФ и осваја награду за најбољу представу у целини у категорији драмских студија и школа глуме.


Часови се одржавају у свечаној сали школе у терминима:

1. Понедељак од 18:30 до 19:30

2. Среда од 18:30 до 19:30


Студио води Гордана Несторовски са креативним тимом који чине педагози, глумци, редитељи, драматурзи, костимографи, сценографи.


Koнтакт телефон: 064 15 000 62


gluma


Погледајте нас на делу...


Огледала и Нушић