Подршка изучавању наставних садржаја намењених ученицима VIII разреда.

Дигитални час 4

Бити само корисник информационо-комуникационих технологија у 2015. години једноставно није довољно! Ако желимо да будућност дочекамо спремни и способни да у њој будемо успешни, морамо бити КРЕАТОРИ технологије, а не само њени корисници. Најбољи начин да постанемо ствараоци јесте да користимо "домаће" - да технологију која нам је потребна креирамо сами.

Upoznajte najpoznatiji spreadsheet program (program za tabelarne proračune) na PC računarima.

Ovaj kurs je deo Baze znanja ZUOV za osnovne škole, sekcija Informatika.

Algoritam je konačan niz koraka koji omogućavaju rešavanje jednog ili neke klase problema.

Dobrodošli u svet programiranja!

Број мобилних уређаја које поседују ученици и наставници из године у годину је све већи, а природност са којом деца ову технологију користе све је упадљивија. Са друге стране, информатика има задатак да развија дигиталну и информатичку писменост, подстиче и развија критичко мишљање и упућује ученике да креирају, а не само користе, нове технологије. Информатичка знања су фундаментална знања и неопходна су за оснаживање ученика за живот у 21. веку, без обзира у коју школу иду или професију којом се баве.

Програмирање мобилних апликација се никада до сада није реализовало у основној школи. Но, ни мобилни уређаји нису били присутни у нашим животима у оволикој мери. Сада је већ потпуно јасно да само школа укључена у живот може бити ефикасна. На наставницима је да је оживоте.